Blog Post

2023 - 2024

Christina Potuijt • jan 10, 2024

In 2023 is het wat stiller geweest hier, omdat niet alleen Niva en Lizzy in verwachting waren maar ook ik (Christina). Niva en Lizzy bevielen in mei van totaal 11 kittens! Wat hebben we afgelopen zomer genoten van de kleintjes. Toen ze allemaal naar hun goudenmandje verhuisd waren beviel ik op 10 september onze 3de dochter "Ela".

Zo waren Lizzy en ik voor het eerst zwanger in 2018 en sluiten we het samen af in 2023. Lizzy is eind 2023 gesteriliseerd en mag nu als een tante poes bij ons van de kleintjes van de andere gaan genieten. Wij hopen in 2024 op een tweede nestje van Niva en ook onze Pux mag voor het eerst op date. Het was dan misschien wat stiller hier maar achter de schermen waren we druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Het plannen van alle testen. Het selecteren van de juiste kater die niet alleen qua uiterlijk complementair is aan onze dames, maar ook in het bezit is van een lief en aanhankelijk karakter.

Sinds Pux bij ons geboren is zijn Niva en Pux onafscheidelijk.
door cveelenturf 19 mei, 2024
Inmiddels hebben we meer dan 6 jaar ervaring met onze cattery en hebben al heel wat meegemaakt. Maar deze week was er weer een liefdevol hoogtepunt. Sinds Pux bij ons geboren is zijn Niva en Pux onafscheidelijk. Beide dames mochten dit jaar op date en waren 1 week na elkaar uitgerekend. Niva is 10 mei bevallen van een prachtnestje en Pux zou afgelopen week volgen. 3 dagen geleden bemerkte ik onrust bij Pux, zoekend naar een juist plekje, met vlagen een verhoogde ademhaling en de drang om te zorgen.
Deze week mocht ik met Pux en Niva op pad. We gingen op bezoek bij niemand minder dan Niek Beijerink
door cveelenturf 12 feb, 2024
Deze week mocht ik met Pux en Niva op pad. We gingen op bezoek bij niemand minder dan Niek Beijerink uit Vught een van de weinige veterinair cardiologen uit Nederland. Om via een echoonderzoek HCM en PKD uit te sluiten. Ook zijn we naar onze eigen dierenarts geweest voor een algehele gezondheidscheck en het testen op Fiv en Felv.
door Christina Potuijt 27 jun, 2022
Een week geleden merkte ik het in de ochtend al. Lizzy liep de hele dag achter me aan, miauwde en keek me met haar mooie smaragd groene kijkers aan. "Wat is er dan?" Miauw was haar respons "Is het zover?" en wederom een Miauw. Savonds om 21.30u stond ik op het punt de dag af te sluiten met een kopje verse munt thee toen ik Lizzy hoorde miauwen "Miauw Miauw Miauw" haar kopje kwam uit een van de hoge slaaphokjes die we in het katten verblijf hebben gemaakt, ze keek me aan en bleef miauwen alsof ze wilde zeggen "waar blijf je nou!?"...
door Christina Potuijt 02 apr, 2022
DEKKING 2022 | Eind Februari hebben we Lizzy volgens protocol getest op HCM & PKD (alles keurig in orde!). Alsof ze begreep wat er gaande was kreeg Lizzy het vlak daarna op haar heupen (krols), we hadden haar laatste testen (FelV & FIV) al wel op de planning staan die week maar wellicht dan nog een krolsheid afwachten...
door Christina Potuijt 07 jun, 2021
WEER GENIETEN | Vandaag precies 3 weken geleden is Lizzy na een lange maar goed lopende bevalling mama geworden van 5 prachtige zonen. Voor het eerst een nestje met alleen maar katertjes! De kittens doen het ontzettend goed, groeien als kool en beginnen al wat rond te stappen en met elkaar te spelen. Het genieten is begonnen!
door Christina Potuijt 11 mei, 2020
TROTS | Afgelopen donderdag is Lizzy bevallen! De eerste week houden wij het nog even stil, omdat deze periode erg spannend is (in deze week blijkt of de kittens goed groeien en een gezonde start maken). We zijn ontzettend trots te mogen delen dat onze Lizzy op donderdag 30 april j.l na een voorspoedige bevalling mama is geworden van 4 gezond groeiende kittens. 
door Christina Potuijt 30 mrt, 2020
VRIJ VAN FLV, FEVL, HCM EN PKD | Februari was de maand van alle testen. Die onze dames weer vlekkeloos doorstaan hebben! Dat houdt in FIv,Fevl, HCM & PKD vrij. Daarna was het wachten tot ze de lente in hun bol kregen en de krolsheid ging tonen.
door Christina Potuijt 18 aug, 2019
PANIEK | Niks vermoedend op een heerlijke dinsdag avond ravotten onze 10 weken oude deugnieten door de huiskamer. Het is een heerlijk gezicht iets wat ik altijd enorm mis als de kleintjes in korte tijd naar hun gouden mandjes zijn verhuisd. Kleine Milley schiet onder de bank gevolgd door een van haar zussen. Ik pak hun favoriete speeltje erbij om mezelf te mengen is het speelkwartier.  Vier kittens komen enthousiast naar mij toe gerend, maar waar blijft Milley nu? 
door Christina Potuijt 31 jul, 2019
PRACHTNEST | Milo, Milley, Meggi, Mila en Micio gingen vandaag voor het eerst op pad. Een bezoekje aan de dierenarts stond op het program. Niet omdat ze ziek zijn (gelukkig!), maar voor een gezondheidsverklaring, hun eerste prikje, chip en een EU paspoort!In de ochtend waren ze nog niets vermoedend aan het ravotten door de woonkamer. Tot dat er in eens een reismandje in de kamer stond. Dat is leuk! Nieuwsgierig liepen ze er rondjes  om heen en toen mama als eerst naar binnen ging volgde de kittens. Hup het deurtje ging dicht. Erg knus was het wel met 5 kittens en mama, maar ook veilig en vertrouwd bij elkaar. 
door Christina Potuijt 12 jul, 2019
KITTY UPDATE | Oooooh wat zijn ze leuk! Elke dag genieten we bij Cattery Elite van deze hummetjes en hun mama. Nu inmiddels ruim 6 weekjes oud. Ze worden steeds speelser en hun karaktertjes komen langzaam naar boven. Deugnieten dat zijn ze allemaal! De afgelopen weken heeft mama Lizzy er een hele zorg aan gehad, maar de eerste stapjes naar zelfstandigheid zijn gezet. Onze 4 dames en heer beginnen zelf wat te eten en gaan keurig op de kattenbak. Verder rennen ze sinds anderhalve week vrolijk achter elkaar aan en loeren ze naar elkaars staartjes om er vervolgens in te happen! Er wordt wat af gestoeid en gerollebold. Mama Lizzy distantieert zich er nu en dan van en zoekt de hoogte op! Vanuit haar krabpaal heeft ze een fantastisch overzicht op het geheel. Zonder daar zelf het slachtoffer van te worden ;)
Show More
Share by: